Over mij

Als sportmasseur sta ik geregistreerd in het kwaliteitsregister op paardenmassagenederland.nl en volg regelmatig nascholingen en aanvullende cursussen om mijn kennisniveau op peil te houden. 

 

Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). Leden, die aangesloten zijn bij VPSN, hebben een gedegen opleiding tot paarden-(sport)masseur gevolgd en een ruime ervaring in de praktijk. Bij de VPSN aangesloten paardensportmasseurs werken alleen met gezonde sportfitte paarden, stellen geen diagnoses en adviseren bij twijfel altijd eerst een dierenarts in te schakelen. Indien zij aanwezig zijn bij een paard in de functie van paardensportmasseur, dragen zij preventief bij aan het welzijn van het paard.

 

Ook ben ik erkend NCSAH dressuurinstructeur. Ik ben ORUN gediplomeerd en heb in 2021 het Basic Instructor Classical Dressage diploma behaald. Hiermee kan ik, ter aanvulling op de sportmassage, indien gewenst ook begeleiding geven tijdens de training

 

Opleidingen/ nascholingen

2021 - Basic Instructor Classical Dressage - NCSAH Hippische Beroepsopleiding

2021 - Nascholing rug en rugproblemen - De Lingehoeve Diergeneeskunde

2021 - Basiscursus sportfysiologie van het paard - Carolien Munsters

2020 - Masterclass sportmassage - Equi Massage

2020 - Nascholing hals door Morgan Lashley - de Bascule

2020 - Nascholing Caudale hals en schouder/ elleboog - De Lingehoeve Diergeneeskunde 

2020 - Medical Taping - Equine Studies

2020 - Themadag pijn en pijnherkenning - Bartels Horse & Health Instituut

2019 - ORUN 2

2019 - Opleiding tot paarden sportmasseur - Bartels Horse & Health Instituut


 

 

 

 

Mijn naam is Marja Kerpershoek, 42 jaar en van jongs af aan al gefascineerd door paarden. Op dit moment ben ik met mijn paard Enjoy actief in de wedstrijdsport op ZZ-Zwaar niveau.

 

Om nog meer kennis op te doen van het paard zelf, wat we nu precies trainen, wat we zouden willen trainen en welke invloed de training heeft op de diverse structuren van een paard, ben ik de CRKBO geaccrediteerde opleiding Sportmasseur voor paarden gaan volgen bij Bartels Horse & Health Instituut. Een opleiding waarbij de lat hoog ligt en daardoor het kwaliteitsniveau ook. Kennis van anatomie en biomechanica is essentieel om een goede analyse en massageplan op maat aan te kunnen bieden. 

 

Als sportmasseur maak ik altijd eerst een complete analyse van het te behandelen paard. Zo kan ik de specifieke aandachtspunten van het paard in kaart brengen om deze punten vervolgens gericht te gaan behandelen. Na de behandeling geef ik een advies op maat. Indien nodig verwijs ik door naar andere specialisten.